07 March 2014

Happy 6th Month Darling Baby

Assalamualaikum and Hi Guys;


Alhamdulillah now you are 6 month darling baby..

So far your development process are great. You are doing so well baby.. (clap clap clap)

Meh mak senaraikan your progress sepanjang nak ke 6 bln ni =)


  1. Boleh meniarap 4month but officially 5 month (ujung ujung) Masa 4 month tunjuk sikit sikit je.. but now dah tunjuk hari hari hari hari and hari hari ..... (super excited mother)
  2. Suka masukkan jari dlm mulut. OK this one mak lost track.. Hurmm I think on 3 months dia dah suka masukkan jari dalam mulut. Now.. lagiiiiiiiiiiiii suka.. dengan jari jari mak dan bapaknya pun dia masuk dlm mulut. Lazat mungkin
  3. Kuat berborak. Ok ni memang tak di nafikan la.. Tgk la dtg dari gene siapa.. Munirah Abd Vs Muhammad Hanif Abd Nasir.. hahaha.. His parent banyak mulut kut.. But both of us ada bezanya tentang definisi banyak mulut antara kami.. His father SUPER DUPER PERAMAH.. sometime with strangers pun blh sakan borak.. His mother banyak mulut only with her friends. dgn strangers his mother kaku.. hahahah tapi kalau di tgk dari segi kuat borak Muhammad Hasif ni dia lebih kepada his father.. :D
  4. Tak blh tinggal sorang comfirm nangis especially kalau nampak mak nya dah siap pakai tudung cecantik. Igt org nak tinggalkan dia le tu.. huhu
  5. Dah kenal org.. Dia akan tegur org tu dulu and bila org tu agah dia balik.. kalau dia rasa weird dia akan nangis. hahha (ni mcm his mother sikit)
perkara lain tentang Muhammad Hasif Muhammad Hanif yang biasa..

  1. masih lagi fully breastfeed
  2. masih tido buai di siang hari, pabila malam ngopek ngan mak
  3. kalau dia meragam tatkala his father was not around mak nya selalu mati kutu. hahah..
Apa-apa pun darling baby.. Mummy and Abah doakan awak membesar dengan lebih sihat dan menjadi baby yang sentiasa ceria. 

We love you darling baby. 

p/s : Mummy and abah amik cuti semata mata nak celebrate your 6th month birthday.. hahah



 love;
♥Munirah Abd♥

04 January 2014

Final Exam

Assalamualaikum and Hi Guys;

4/1/2014 Final Exam

Ada 2 paper pada hari yang sama!!!!!! (actually 3 paper. lagi 1 next week)

I is cuak.

Nak nangis. T____________________T

Kenapa perlu 2 paper serentak hari yg sama.


Dah la kerja sambil belajar. (ha merungut!!)


Mcm ada satu bebanan besar dkt badan skang ni. (merungut lagi!! :( )


Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Pagi : CURRENT TREND OF DATABASE TECHNOLOGY
Petaang : COMPUTER ARCHITECTURE & COMPILER

luahan perasaan selepas dah stuck nak study mende lagi ntah. blerghhhh 


 love;
♥Munirah Abd♥